Baton Mocy

Dzisiaj coś dla fanów słodkich przekąsek, szukających doładowania po treningu i tych, którzy ta jak ja w pracy nie mają zbyt dużo czasu na jedzenie. Batoniki czekoladowe własnej roboty odpowiednie napakowane zawsze będą lepszym wyborem niż te kupne, a ich zrobienie trwa kilkanaście minut.

Potrzebujemy

  • 100g gorzkiej czekolady
  • 30g oleju kokosowego
  • 40g odżywki białkowej
  • 40g migdałów
  • 40g moreli suszonych
  • 40g żurawiny suszonej
  • 40g płatków orkiszowych

Bakalie możecie dobierać wg upodobań, osobiście uwielbiam takie batoniki z prażonymi z solą pestkami słonecznika.

Gorzką czekoladę możecie zastąpić większą ilości oleju koko i dodatkiem kakako (80/20g), dosłodzicie całość ksylitolem. Tylko uwaga(!), takie batoniki są znacznie bardziej kruche.

Przepis

Rozpuszczamy olej i czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy najpierw odżywkę potem resztę składników. Przekładamy do silikonowej foremki, po kilku godzinach kroimy. Batoniki zawijamy w papier śniadaniowy i trzymamy w lodówce.

SMACZNEGO!

 

 

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *