Jaglany Snickers

Kasza jaglana okazała się hitem przy robieniu fit ciast. Można z niej zrobić wszystko od sernika po tartę, dzisiaj będzie podstawą dla zdrowszej wersji ciasta Snickers. Wersja jest nie tylko zdrowsza, ale i dodatkowo doładowana białkiem.

Potrzebujemy

spód

  • 100g kaszy jaglanej
  • 30g oleju kokosowego ( Soncone)
  • 50g odżywki białkowej ( BiotechUSA)

odżywka najlepiej czekoladowa, orzechowa itp.

masa daktylowa

  • 150g daktyli
  • 100g wody
  • orzechy ziemne ilość dowolna;)

polewa

lub 1 gorzka czekolada

Przepis

Zalewamy daktyle wrzątkiem i odstawiamy.

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, dajemy jej chwilę wystygnąć, blendujemy z odżywką i rozpuszczonym olejem kokosowym.

Przekładamy do foremki, możemy sobie pomóc przy przekładani mokrą łyżką.

Blendujemy daktyle na gładko i rozsmarowujemy na kaszy.

 

 

Sypiemy orzeszki na wierzch. I zalewamy polewą czekoladową. Jeśli robimy ją z oleju, kakao i kremu XXL Nutrition wystarczy kilka sekund w mikrofali, żeby polewa ładnie się roztopiła, czekoladę lepiej roztopić w kąpieli wodnej.

 

 

Ciastko wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.

 

 

Smacznego!

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *