Krówki

Dzisiaj zdrowsza wersja tych popularnych cukierków, pamiętajcie jednak, że swoje kalorie i makro to one mają. Jedynie produkty do ich stworzenia są zdrowsze niż te użyte w oryginale;)

Potrzebujemy

  • 150g daktyli
  • 100ml wrzątku
  • 100 masła klarowanego
  • 15g chia
  • 15g izolatu np.Biotech USA czekolada-toffi

Przepis

Daktyle zalewamy wrzątkiem, jak wystygną blendujemy z masłem i izolatem, dodajemy chia. Wkładamy do zamrażarki, jak stężeją-kroimy. Dobrze wyjąć je z zamrażarki kilka minut przed krojeniem, żeby były miększe.

Smacznego!

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *