Podwójnie Czekoladowe z Migdałami

Nie będę Was długo trzymać w niepewności co jest tym podwójnie czekoladowym czymś z tytułu posta, jak widać na miniaturce mowa tu o ciachach. Podstawa to mąka kokosowa, a polewa/krem na wierzchu to gorzka czekolada z masłem orzechowym, a właściwie migdałowym. Próbowaliście czy tak jak ja długo używaliście tego z orzeszków ziemnych? Zapewniam, że warto;) sklep ma kilka maseł w ofercie, w dodatku świetnej jakości-spróbujcie!

 

 

Potrzebujemy

na ciastka

  • 80g mąki kokosowej Soncone
  • 20g gorzkiej czekolady
  • 20g odżywki, u mnie BiotechUSA orzechowa
  • 30g oleju kokosowego Soncone
  • 70g ciepłej wody
  • 1/4 łyżeczki sody

na polewę

  • 70g masła migdałowego Soncone
  • 30g gorzkiej czekolady
  • 20g oleju kokosowego

Przepis

Czekoladę i olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do pozostałych składników, wyrabiamy łyżką, a następnie ręką. Formujemy ciasteczka i wkładamy je do foremek na muffinki.

Pieczemy 20 min w 150•.

Polewę rozbimy z rozpuszczonej czekolady z olejem kokosowym i masła migdałowego. Wykladamy łyżeczką na ciastka nie wyjmując ich z papilotek, po kilku godzinach w lodówce polewa powinna się ściąć.

 

 

Czekoladę możecie rozpuścić od razu z całym olejem z przepisu i sobie mniej więcej na oko podzielić.

Smacznego!

Dodano w: PrzepisyTagi: fit przepis, low carb, maka kokosowa, maslo migdalowe, olej kokosowy, przepis

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *