Szyszki Toffie - Testosterone Wiedza

Kategorie

Najczęściej czytane

Szyszki Toffie

Mam nadzieję, że każdy  pamięta smaki cudów z odpustów i festynów, na które rodzice albo babcie zabierali Was jako dziecko. Charakterystyczne twarde obwarzanki na sznurku, lizaki 100% cukier i szyszki. Aj te szyszki, słodkie i przy tym delikatne dzięki dmuchanemu ryżowi. Dzisiaj mam dla Was wersję , która uwierzcie smakuje identycznie, a przy tym jest fit.

 

Potrzebujemy

  • 100g daktyli
  • 100g wrzątku
  • 50g ekspandowanych ziarenek (ja mam pszenicę)
  • 30g odżywki (ja użyłam od Biotecha czekoladowe toffie)
  • 30g rozpuszczonego oleju koko

Przepis

Daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i zostawiamy na jakiś czas(minimum 15 minut), następnie blendujemy, dodajemy rozpuszczony olej koko i blendujemy ponownie. Do miseczki wsypujemy ziarenka i odżywkę i dodajemy nasze zblendowane toffie, mieszamy. Moczymy ręcę i formujemy szyszki, wkładamy do lodówki na kilka godzin.

 

 

Szyszki po wyjęciu z lodówki nie będą mocno twarde, ale śmiało zjecie je ręką. Oczywiście możecie dodać więcej oleju kokosowego, ale wtedy moga być zbyt tłuste.

 

 

Smacznego!

 

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;)

  • Jowitka
    22 października 2018 o 08:51

    Jeju! Przypomniałaś mi smak szyszek jak się jadło w podstawówce! <3 Są pyszne!

    Odpowiedz
    • Redakcja
      30 października 2018 o 08:02

      Oj tak, smak dzieciństwa 😀

      Odpowiedz
  • Andzia P
    30 października 2018 o 07:37

    Są pycha! Normalnie jak te co były w sklepiku szkolnym.. *.*!

    Odpowiedz
    • Redakcja
      30 października 2018 o 08:02

      Hahaha, to prawda, jadło się ich w tamtych czasach od groma. Cieszymy się, że smakują :).

      Odpowiedz

Dodaj swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.*