Vivio Mąka kokosowa jest to produkt, który powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosowa. Jest to idealny wybór dla osób kochających wypieki, a dbających o dietę.
Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, ani dodatku cukru dlatego może być stosowana przez osoby będące na diecie bezglutenowej, diabetyków jak i alergików.
Charakteryzuje się wyraźnym smakiem kokosowym i delikatnym, słodkim zapachem.
ZALETY:
-
produkt przyjazny osobom na diecie bezglutenowej - nie zawiera glutenu
-
duża zawartość błonnika - 2x więcej niż klasyczne mąki
-
bez dodatku cukru, naturalna słodycz i kokosowy zapach
-
doskonale nadaje się do ciast i deserów, dzięki dużej zawartości błonnika pozytywnie wpływa na wilgotność wypieków - chłonie więcej wody niż klasyczna mąka pszenna (można dać jej mniej, co wpłynie pozytywnie na kaloryczność potrawy)
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
Wartości odżywcze w 100g:
-
wartość energetyczna: 1770kJ/428kcal
-
tłuszcz: 26,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,3g
-
węglowodany: 17g
w tym cukry: 16,7g
Składniki: 100% mąka kokosowa.