Jabłecznik Jaglany - Testosterone Wiedza

Kategorie

Najczęściej czytane

Jabłecznik Jaglany

Prościej się nie da! Ten deser jest banalny w przygotowaniu, a jest bezglutenowy i wegański?. Gwarantuje Wam, że zaskoczy Was kasza w tym wydaniu.

PRZEPIS

  • 200 g suchej kaszy jaglanej,
  • 150 g daktyli,
  • 100 g wody,
  • 6 średnich jabłek (po obraniu i starkowaniu około 400 g),
  • 1 łyżeczka cynamonu.

Daktyle zalewacie wrzątkiem i odstawiacie na jakieś 30 min. Suchą kaszę jaglaną wsypujecie do miski, do tego tarkujecie 6 jabłek (obranych). Daktyle blendujecie z wodą w której się moczyły (przykryjcie blender szmatką- będzie mniej syfu). Powstały „wegański karmel” dodajecie do jabłek i kaszy, wsypujecie cynamon. Całość wykładamy do małej tortownicy i pieczemy 60 min w 180 stopniach.

Opcjonalnie możecie dodać masło orzechowe lub/i białko. Możecie też dodać banana, ale wtedy chociaż ciasto bardziej się zbije, więc może być za słodko.

Wartość dla kawałka (przyjmijmy, że kroimy na 8)

Kcal 104

B 3,2g

T 1g

W 37g

W fitatu znajdziecie to danie pod nazwą „wegański jablecznik” także nie ma wymówki- „jak ja to wliczę?!”

 

Smacznego!

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;)

    Dodaj swój komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.*