Jak tytuł tego posta zdradza będą muffinki marchewkowe, ale nie zdradza, że sa to muffinki błyskawiczne. Na tyle, że śmiało możecie je zrobić na śniadanie.
Potrzebujemy:
- duża marchew (około 150g)
- odżywka białkowa 30g
- olej kokosowy 20g
- 2 jajka
- soda łyżeczka
- kakako łyżka
- cynamon 1/4 łyżeczki
Przepis
Marchew obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach, dodajemy resztę składników, olej usimy najpierw rozpuścić w mikrofali. Wykładamy do foremek/papilotek i pieczemy około 15min w 150 stopniach (sprawdzamy patyczkiem).
Muffinki możecie udekorować dowolnie np. mascarpone i odrobiną startej czekolady.
Mozecie je przekroić i przełożyć kremem czy owocami. Na pewno znajdziecie na nie dużo sposobów.
Smacznego!
Iwona
24 marca 2021 o 17:05Zrobiłam i są mega dobre . Dodałam trochę erytrytolu i więcej cynamonu. Miód w gębie 😍.Dziekuje