Jak tytuł tego posta zdradza będą muffinki marchewkowe, ale nie zdradza, że sa to muffinki błyskawiczne. Na tyle, że śmiało możecie je zrobić na śniadanie.
Potrzebujemy:
- duża marchew (około 150g)
 - odżywka białkowa 30g
 - olej kokosowy 20g
 - 2 jajka
 - soda łyżeczka
 - kakako łyżka
 - cynamon 1/4 łyżeczki
 
Przepis
Marchew obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach, dodajemy resztę składników, olej usimy najpierw rozpuścić w mikrofali. Wykładamy do foremek/papilotek i pieczemy około 15min w 150 stopniach (sprawdzamy patyczkiem).
Muffinki możecie udekorować dowolnie np. mascarpone i odrobiną startej czekolady.
Mozecie je przekroić i przełożyć kremem czy owocami. Na pewno znajdziecie na nie dużo sposobów.
Smacznego!


				







Iwona
24 marca 2021 o 17:05Zrobiłam i są mega dobre . Dodałam trochę erytrytolu i więcej cynamonu. Miód w gębie 😍.Dziekuje