Szyszki Toffie

Mam nadzieję, że każdy  pamięta smaki cudów z odpustów i festynów, na które rodzice albo babcie zabierali Was jako dziecko. Charakterystyczne twarde obwarzanki na sznurku, lizaki 100% cukier i szyszki. Aj te szyszki, słodkie i przy tym delikatne dzięki dmuchanemu ryżowi. Dzisiaj mam dla Was wersję , która uwierzcie smakuje identycznie, a przy tym jest fit.

 

Potrzebujemy

  • 100g daktyli
  • 100g wrzątku
  • 50g ekspandowanych ziarenek (ja mam pszenicę)
  • 30g odżywki (ja użyłam od Biotecha czekoladowe toffie)
  • 30g rozpuszczonego oleju koko

Przepis

Daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i zostawiamy na jakiś czas(minimum 15 minut), następnie blendujemy, dodajemy rozpuszczony olej koko i blendujemy ponownie. Do miseczki wsypujemy ziarenka i odżywkę i dodajemy nasze zblendowane toffie, mieszamy. Moczymy ręcę i formujemy szyszki, wkładamy do lodówki na kilka godzin.

 

 

Szyszki po wyjęciu z lodówki nie będą mocno twarde, ale śmiało zjecie je ręką. Oczywiście możecie dodać więcej oleju kokosowego, ale wtedy moga być zbyt tłuste.

 

 

Smacznego!

 

Dodano w: PrzepisyTagi: biotech, fit, fit przepisy, odżywka, whey

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;)

Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *