Cynamonowe Rollsy z Rabarbarem

Kolejny przepis z Bolero, tym razem wybrałam smak cynamonowy. Przy tym przepisie chcę Wam przypomnieć, że rabarbar idealnie się sprawdzi w przepisie na kruche gdzie zastąpi maliny. Ze względu na strukturę po upieczeniu i słodko-kwaśny smak idealnie zastępuje też jabłka i wlasnie to dzisiaj wykorzystamy.

POTRZEBUJEMY:

  • szklankę mąki- ja użyłam na pół żytniej i przennej,
  • 1/4 szklanki mleka,
  • 1 żółtko,
  • 1/2 łyżeczki suchych drożdży,
  • Bolero cynamonowe,
  • Przyprawę do szarlotki bez cukru- 1 łyżeczka,
  • Gałązka rabarbaru.

PRZEPIS

Mieszamy składniki bez Bolero i przyprawy, wyrabiamy i zostawiamy, żeby odpoczęło.

Rozwałkowujemy, posypujemy Bolero zmieszanym z przyprawą, układamy posiekany rabarbar i zawijamy.

Kroimy tak powstałą roladę w plasterki, układamy na blaszce i pieczemy 30 min w 180°.

Trochę słabo mi tym razem ciasto wyrosło, ale nic to było smacznie także nie zrażajcie się jak Wam też nie wyrośnie.

Możecie zrobić te ciastka tylko z przyprawą i słodzidłem zamiast Bolero.

SMACZNEGO!

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *