Paleo brownie z kremem kokosowym i skarbami jesieni - Testosterone Wiedza

Kategorie

Najczęściej czytane

Paleo brownie z kremem kokosowym i skarbami jesieni

Moja dieta zakłada eliminację składników antyodżywczych takich jak gluten, cukier i kazeina.

W każdą sobotę jem bardzo dużo kalorii, przede wszystkim z węglowodanów. Dzięki temu mogę zrobić pyszne i zdrowe ciasto.

Przedstawiam Wam przepis na najpyszniejsze brownie, jakie w życiu jadłam. Przy okazji okazało się PALEO!
Najlepsze ciasta wychodzą, gdy piecze się je z miłością. To było zrobione dla kogoś ważnego, więc było perfekcyjne.

Oto przepis na tę kaloryczną, acz zdrową bombę:

Ciasto:

  • 125 g masła,
  • 125 g erytrolu,
  • 300 g gorzkiej czekolady (trzy tabliczki :D),
  • 2 łyżki oleju kokosowego,
  • 6 jajek,
  • 2 łyżki kakao,
  • szczypta soli.

Krem:

  • Śmietana z litrowego kartonu śmietany kokosowej,
  • Laska wanilii,
  • 3 łyżki erytrolu.

Wykonanie ciasto:

  1. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C.
  2. Do metalowej miski włożyć połamaną na kostki czekoladę, masło, olej kokosowy. Wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Cztery jajka rozdzielić na żółtka i białka.
  4. Do miski z żółtkami dodać pozostałe dwa jajka, kakao i sól. Wymieszać. Dokładać po trochu masy czekoladowej, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
  5. Białka jaj ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać erytrol, cały czas ubijając.
  6. Pianę dodać w trzech partiach do masy czekoladowej i mieszać delikatnie łyżką do połączenia składników.
  7. Masę wyłożyć do formy (ok 24 cm średnicy), wyrównać i piec 30-35 minut.
  8. Po pieczeniu ciasto wyjąć z formy i ułożyć na kratce, aby stygnąc miało dostęp powietrza z każdej strony.

Wykonanie krem:

  1. Śmietana kokosowa musi stać w lodówce przed użyciem, najlepiej przez cały dzień, aby masa kokosowa oddzieliła się od wody kokosowej.
  2. Masę umieszczamy w misce, dodajemy erytrol, oraz ziarenka laski wanilii.
  3. Miksujemy przez około 5 minut.

Krem kładziemy na całkowicie przestudzone ciasto. Na kremie umieszczamy dowolne owoce.
Ja użyłam fig oraz malin.

img_20160924_203053

Było pysznie!
Polecam!

 

 

 

Zawodnik zawodach sylwetkowych bikini fitness w kategorii +172 cm. Czynnie i regularnie trenuję siebie i podopiecznych! :)

    Dodaj swój komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.*