Reese's - Testosterone Wiedza

Kategorie

Najczęściej czytane

Reese’s

 

Czekolada i masło orzechowe to połączenie tak idealne jak szynka z serem, albo brzoskwinie w serniku, niby można osobno, ale po co;))

Nie ja pierwsza za te czekoladki się zabrałam, ale ja pierwsza użyłam w nich kremu z XXL-a przez co smakują bardziej słodko i  mlecznie, dla równowagi jest też gorzka czekolada;)

 

1

Potrzebujemy

  • 80g oleju kokosowego
  • 50g kremu czekoladowego XXL Nutrition
  • 200g masła orzechowego, ja użyłam crunchy od Meridian
  • 10g kakao
  • szczypty soli

Krem od XXL Nutrition możecie zastąpić mieszanka oleju kokosowego, kakako i odżywki, albo w ogóle użyć gorzkiej czekolady, a słodyczy dodać odżywką lub zblendować z masłem daktyle, ale ja polecam krem, naprawdę WARTO!

Przepis

Olej rozpuszczamy i dzielimy mniej więcej na 3 części po 30g do orzechów i kremu i 20 g do kakako. Najlepiej będzie rozpuścić olej w kąpieli wodnej, odlać część do kremu, część do kakao, a masło orzechowe i trochę soli dodać do tej miseczki, w której rozpuszczaliśmy olej i połączyć je własnie w kąpieli wodnej

Mieszamy z kremem, wylewamy do papilotek i wkładamy do formy na muffiny, albo wlewamy do silikonowych foremek, wkładamy do lodówki na 30minut około, lub do zamrażarki, na to wykładamy masę orzechową wymieszaną z olejem kokosowym i znowu do lodówki/zamrażarki aż się zetnie, i na końcu polewamy to mieszanką kakao-olej kokosowy. Po kilkunastu w lodówce minutach są gotowe.

 

2

 

Warstwa mleczna prezentuję się bardzo apetycznie…

 

3

 

Przekrój też niczego sobie…

 

4

 

Gdyby Wasze czekoladki za bardzo topiły się w rękach, wrzuććie je przed jedzeniem na kilka minut do zamrażarki, na zresztą smak Wam wynagrodzi trochę pobrudzone ręce;))

Smacznego!

 

 

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;)

    Dodaj swój komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.*