Zbadaliśmy suplement - Tasty Whey Isolate - Testosterone Wiedza

Kategorie

Najczęściej czytane

Zbadaliśmy suplement – Tasty Whey Isolate

Dbając o PR firmy, Testoserone.pl, postanowiło przebadać suplement diety, jakim jest izolat białka serwatkowego – „Tasty Whey Isolate”. Próbka została pobrana do kontroli przez Państwowego Inspektora Sanitarnego w Grajewie. Badanie odbyło się niezależnie od firmy w wyniku obowiązującego prawa mówiącego okresowych kontrolach produktów. Stąd jego wynik jest bezapelacyjnie w 100% autentyczny.

WPC vs WPI – różnice

Najczęściej kupowanym typem białka serwatkowego jest koncentrat. WPC (whey protein concentrate) to wynik ultra lub mikro filtracji serwatki. Zawiera ono do 80% białka oraz dość niewielkie ilości laktozy i tłuszczy. Posiada bioaktywne składniki takie jak np. alfa i beta laktoglobuliny czy immunoglobuliny. Jest bardzo dobrym źródłem białka do stosowania na co dzień co przyniosło mu niemałą popularność.

Przypuszczamy jednak, że większość z Was spotkała się również z terminem izolatu białka serwatkowego. Ten rodzaj białka powstaje najczęściej w procesie mikrofiltracji krzyżowej oznaczanej znakiem CFM (cross flow microfiltration) lub IE (ion exchange). Szczególnie korzystnym procesem wydaje się CFM – przez prowadzenie go w niskich temperaturach nie doprowadza się do denaturacji struktur białkowych a co za tym idzie białko zachowuje maksymalnie wysokie wartości biologiczne. Izolaty przez brak laktozy (teoretycznie mogą zawierać ilości śladowe) będą świetną opcją dla osób z nietolerancjami tego cukru. Dodatkowo charakteryzują się wysoką zawartością aminokwasów egzogennych i mniejszą zawartością tłuszczów od WPC. Mimo wielu wymienionych wyżej zalet mają również wadę – cenę, która będzie zdecydowanie wyższa od koncentratów.

Jakość WPI od Testosterone.pl

Tasty Whey Isolate to najwyższej jakości niezdenaturyzowany izolat białka serwatki. Zawiera duże ilości kluczowych aminokwasów egzogennych i cechuje się idealną przyswajalnością. Zawiera najwyższą możliwą ilość białka w porcji przy jednoczesnych praktycznie zerowych ilościach niechcianej laktozy i tłuszczu. Nie jest to białko bardzo gęste ze względu na brak dodatków – wypełniaczy, które mogły by taką strukturę wywołać.

O jego jakości świadczy niezależne badanie potwierdzające zgodność składu deklarowanego przez producenta z rzeczywistością. Według laboratorium PIS, izolat marki testosterone, wypada wręcz wzorowo przez zgodne z rzeczywistością ilość białka. Reasumując białko na najwyższym możliwym poziomie idealne dla osób, którym potrzebna jest najwyższa jakość.

Deklarowana ilość białka na 100 g wedle producenta to 89 g

 

 

Wyniki z laboratorium wskazują idealnie ten sam wynik

    Dodaj swój komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.*