Blok czekoladowy to takie cudo, które kilkadziesiąt lat temu miało zastąpić dzieciom trudno dostępną czekoladę. U nas na blogu w nieco innej odsłonie, z mniejszą ilością węgli, za to z większą ilością białka. Cukru też w nim nie wiele w porównaniu do bloku tradycyjnego, a to zawsze plus.
POTRZEBUJEMY
- 200g mleka w proszku
- 100g izolatu Testosterone.pl Creme Brulee
- 200g dobrego masła( najlepiej klarowane)
- 50g kakao
- opakowanie mieszanki studenckiej
- morele suszone lub inne dowolne bakalie
- jak w tradycyjnym bloku możemy dodać herbatniki
PRZEPIS
Masło należy rozpuścić i gdy wystygnie wymieszać z resztą składników w proszku. Następnie dodajemy bakalie. Wkładamy do keksówki i do lodówki.
Blok oprócz jedzenia w kawałkach polecam jako dodatek do owsianek czy koktajli.
Smacznego!