Blok Czekoladowy

Blok czekoladowy to takie cudo, które kilkadziesiąt lat temu miało zastąpić dzieciom trudno dostępną czekoladę. U nas na blogu w nieco innej odsłonie, z mniejszą ilością węgli, za to z większą ilością białka. Cukru też w nim nie wiele w porównaniu do bloku tradycyjnego, a to zawsze plus.

POTRZEBUJEMY

  • 200g mleka w proszku
  • 100g izolatu Testosterone.pl Creme Brulee
  • 200g dobrego masła( najlepiej klarowane)
  • 50g kakao
  • opakowanie mieszanki studenckiej
  • morele suszone lub inne dowolne bakalie
  • jak w tradycyjnym bloku możemy dodać herbatniki

PRZEPIS

Masło należy rozpuścić i gdy wystygnie wymieszać z resztą składników w proszku. Następnie dodajemy bakalie. Wkładamy do keksówki i do lodówki.

Blok oprócz jedzenia w kawałkach polecam jako dodatek do owsianek czy koktajli.

Smacznego!

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *