Bułeczki Śniadaniowe

Dzisiaj szybkie rozwiązanie na ryżowe kruche bułeczki. W sam raz do masła orzechowego na śniadanie;) jeśli dodacie mniej cukru wykorzystacie je praktycznie do wszystkiego.

POTRZEBUJEMY

  • 300g mąki ryżowej
  • opakowanie budyniu bez cukru
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 200g jogurtu greckiego
  • 70g erytrolu
  • 1 całe jajko + żółtko

PRZEPIS

Mieszamy wszystko ze sobą łyżką, potem wyrabiany ręką. Nabieramy łyżką i formujemy spore kulki. Pieczemy 10-15min w 180•.

Do ciasta na bułeczkimożemy dorzucić rodzynki, groszki czekoladowe, żurawinę itd.

Po upieczeniu jak wystygną można zajadać.

SMACZNEGO!

Marta Dojlida - parę słów o autorze:

Hej! Mam na imię Marta i postaram się zadbać, żeby Wam w kuchni nie było nudno. Zapraszam Was na mój instagram oh_marta gdzie jest więcej codzienych wpisów z apetycznym fit jedzonkiem;) Zobacz pozostałe posty tego autora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *