Hepatica Bio Acerola to standaryzowany wyciąg z bio owoców wiśni aceroli. Nie ma dodatku syntetycznej witaminy i zawiera wyłącznie naturalną witaminę C.
Acerola ma liczne właściwości odżywcze, zawiera 30 razy więcej witaminy C niż chociażby cytryna. Acerola od wieków znalazła zastosowanie w naturalnej medycynie, posiada wiele leczniczych właściwości, stosowana w leczeniu anemii, chorobach płuc, wątroby ale przede wszystkim w celu wsparcia układu immunologicznego i zapobiegania infekcjom z racji na jest działanie bakteriobójcze. Pomaga też ?zachować młodość?, gdyż w jej składzie znajdziemy karotenoidy i antocyjany będące przeciwutelniaczami. Możesz ją stosować także jeśli chcesz poprawić krążenie krwi, wdrożyć profilaktykę miażdżycy czy zadbać o prawidłowe ciśnienie. Niedobory witaminy C objawiają się osłabieniem, zmęczeniem, skłonnością do występowania siniaków, krwawiącymi dziąsłami czy bólami mięśni, produkt z acerolą jest w stanie te niedobory uzupełnić. Zawartość prowitaminy A w aceroli ma także wpływ na prawidłowe funkcjonowanie wzroku. Warto wprowadzić ją także u alergików. Ma także potencjalne działanie antynowotworowe. Produkt warto wprowadzić u każdego, gdyż nawet dostarczając witaminy z pożywaniem musimy pamiętać, że odnotowuje się duże straty podczas trawienia; wchłaniania jeśli chodzi o witaminę C, straty wynoszą aż 50%, dlatego suplementacja naturalnej witaminy C jest w pełni uzasadniona.
SKŁADNIKI AKTYWNE | Hepatica Bio Acerola | ||
Porcja jednorazowa | 1 kapsułka | ||
Ilość porcji w opakowaniu | 90 | ||
Opakowanie | 90 kapsułek | ||
Zawartość | w 1 porcji (1 kapsułka) | zaw: | % DZ |
standaryzowany wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.) | 500 mg | ||
w tym - witamina C (pochodzenia naturalnego - nie syntetyczna) - 85 mg | |||
[kraj pochodzenia surowca - Brazylia] | |||
SKŁADNIKI:
standaryzowany wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.), bio maltodekstryna,
stabilizator - hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).
ZALECANE DZIENNE DAWKOWANIE: