- Ochronę DNA przed uszkodzeniem oksydacyjnym,
- Ochronę białek przed uszkodzeniem oksydacyjnym,
- Ochronę lipidów przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
Suplementacja może mieć swe uzasadnienie:
- u osób niespożywających odpowiednich ilości witamin E,
- u osób mocno aktywnych fizycznie,
- u osób narażonych na zwiększoną ekspozycję reaktywnych form tlenu.
Now Foods Sun-E 400 IU to źródło witaminy E w patencie NOW® Sun-E ™ 400, która jest naturalną
witaminą E pochodzącą z oleju słonecznikowego niemodyfikowanego genetycznie.
Witamina E wspiera walkę z reaktywnymi formami tlenu.
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
ZAWARTOŚĆ W JEDNEJ KAPSUŁCE:
-
Witamina E.
(jako naturalny d-alfa tokoferol)
(Sun E 900 ™) (z oleju słonecznikowego niemodyfikowanego genetycznie) 400 jm
Inne składniki: kapsułka Softgel (żelatyna wołowa, gliceryna, woda) i olej z otrębów ryżowych.
Nie produkowany ze składników pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, ryb lub skorupiaków. Wyprodukowany w zakładzie GMP, który przetwarza inne składniki zawierające te alergeny.
ZALECANA DZIENNA PORCJA: 1 kapsułka w trakcie posiłku. Należy popić dużą ilością wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych, jako uzupełnienie codziennej diety.
UWAGA: nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Należy dokładnie zapoznać się z etykietą produktu.