Im PRO Protein Bar Yummy Cookie od Olimp Labs to wysokobiałkowy baton, który w porcji zawiera aż 13g białka.
Im PRO Protein Bar Yummy Cookie to wysokobiałkowy baton o świetnym smaku, którego wyróżnia warstwa z chrupkami, polewa z mlecznej lub białej, prawdziwej czekolady.
Baton dostępny w kilku smakach.
ZALETY:
-
Baton wysokobiałkowy – 13 g białka
-
Niska zawartość cukrów i wysoka porcja błonnika pokarmowego
-
Dodatek witaminy D, magnezu i cynku (chelat aminokwasowy Albion™)
-
Fit przekąska po treningu, w pracy, w podróży, na wycieczce
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
ZAWARTOŚĆ W 100g/ (1 baton 40g):
Wartość energetyczna 1773 kJ/ 424 kcal 715 kJ/ 171 kcal
-
Tłuszcz 20g/ 81.g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9.8g/3.9g
-
Węglowodany 32g/ 13g
w tym cukry 3.8g/1.5g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 27g/11g
-
Błonnik 6,2 g 2,5 g
-
Białko 32 g 13 g
-
Sól 0,38 g 0,15 g
-
Witamina D 1,875 μg (37,5%#) 0,75 μg (15%#)
-
Magnez 140,6 mg (37,5%#) 56,25 mg (15%#)
-
Cynk (Albion™) 3,75 mg (37,5%#) 1,5 mg (15%#)
SKŁADNIKI SMAK YUMMY COOKIE:
Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka
MPC, chrupki sojowe (
izolat białka sojowego), hydrolizat
kolagenu,
izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych
WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 31% biała czekolada z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole;
tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator –
lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć –
glicerol, sorbitole;
polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy),
tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, emulgator –
lecytyny (sojowe); aromat, regulator kwasowości –
kwas cytrynowy; sól, diglicynian
cynku (chelat aminokwasowy Albion™),
cholekalcyferol – wit. D, tlenek
magnezu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
UWAGA: nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Należy dokładnie zapoznać się z etykietą produktu.