Informacje
    • Czas realizacji zamówienia
    • Dostępność produktów
    • Koszty transportu
    • Oryginalność produktów
    • WYSYŁKA ZAGRANICZNA (EUROPE)
    • Regulamin
    • Kupony rabatowe
    • Bezpieczeństwo
    • Mapa strony
O firmie
    • Dane firmy
    • Certyfikaty i autoryzajce
  • Facebook
  • Instagram

  Tanie Koszty wysyłki

Odbiór w punkcie pocztowym 7,99zł
Kurier Pocztex48 8,99zł
Kurier Pocztex48 pobranie 11,99zł
Kurier UPS 14,99zł
Kurier UPS pobranie 17,99 zł
Paczka zagraniczna (EU) od 19,99 zł

DOSTAWA POCZTEX48 GRATIS OD 349 ZŁ

Płatność kartą, przelewem, paypal, przy odbiorze.

OLIMP LABS Sojavit 85 Sojavit 85

SOJAVIT 85 to dietetyczny środek spożywczy zawierający najwyższej jakości izolaty białek sojowych, które obfitują w izoflawony, bardzo aktywne substancje o korzystnym wpływie na organizm człowieka.

W jaki sposób izoflawony hamują powstawanie niebezpiecznych zmian w organizmie

Izoflawony posiadają zdolność zakotwiczania się w miejscach, z którymi wiążą się żeńskie hormony - estrogeny. W ten sposób substancje te ograniaczją nadmierne oddziaływanie estrogenów na tkanki, których wysoka aktywność koreluje z powstawaniem nie-korzystnych zmian. Izoflawony sojowe hamują jednocześnie powstawanie wolnych rodników, uszkadzających komórki.

Dlaczego OLIMP SOJAVIT 85 warto stosować w okresie menopauzy

Izoflawony sojowe oddziałują na organizm podobnie jak żeńskie hormony - estrogeny, stąd często określa się je mianem fitoestrogenów. Kiedy w okresie klimakterium spada poziom żeńskich hor-monów w organizmie, fitosterogeny po cześci zastępują ich działanie zapobiegając uderzeniom gorąca, poceniu się, bezsenności, nadmiernej pobudliwości nerwowej.

Jak białko sojowe stabilizuje kościec

Zawarte w białku sojowym fitoestrogeny hamując rozkład kości, a także pobudzają aktywność osteoblastów - komórek kościotwórczych. Zwiększone spożycie białka sojowego może więc w istotny sposób hamować proces utraty masy kostnej.

W jaki sposób białko sojowe przeciwdziała niekorzystnym zmianom w układzie krążenia

Białko sojowe wywiera wielokierunkowy wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Zawarte w nim aktywne składniki hamują utlenianie tłuszczów w krwiobiegu oraz wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu i zmniejszenie jego produkcji przez organizm.

Czy białko sojowe może wpływać korzystnie na skład ciała

Białko sojowe nie tylko pełni określone funkcje ochronne. Zawiera także pełen zestaw aminokwasów - specjalnych cegiełek budujących tkankę mieśniową. Sprawdza się więc doskonale w diecie osób aktywnych fizycznie oraz sportowców, którym zależy na utrzymaniu odpowiedniego poziomu masy mięsniowej. Białko sojowe także skutecznie zabezpiecza ciało przed utratą jędrności w okresie stosowania kuracji odchudzających.


 

Wartość odżywcza

w 100g

1 porcja (35g)

Wartość energetyczna

1550 kJ/ 371 kcal

543kJ / 130 kcal

Białko

85 g

29,75 g

Węglowodany

0,98 g

0,34 g

w tym cukry

0,1 g

0,03 g

Tłuszcz

3 g

1 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe

0,3 g

0,1 g

Błonnik pokarmowy

0 g

0 g

Sód

1,4 g

0,5 g

Lecytyna

500 mg

175 mg

Cholina

115 mg

40 mg

Inozytol

70 mg

24 mg

L-karnityna

20 mg

7 mg

Aminokwasy

na 100g

1 porcja (35g)

łącznie:

85000 mg

29750 mg

w tym:

L-kwas glutaminowy

16096 mg

5634 mg

*/**L-leucyna

6947 mg

2431 mg

L-kwas asparaginowy

9779 mg

3423 mg

*L-lizyna

5301 mg

1855 mg

L-prolina

4333 mg

1516 mg

*/**L-walina

4236 mg

1483 mg

*/**L-izoleucyna

4163 mg

1457 mg

*L-treonina

3231 mg

1131 mg

L-alanina

3631 mg

1271 mg

L-seryna

4393 mg

1538 mg

*/***L-fenyloalanina

4357 mg

1525 mg

***L-tyrozyna

3159 mg

1106 mg

L-arginina

6354 mg

2224 mg

L-glicyna

3522 mg

1233 mg

*L-metionina

1144 mg

400 mg

L-histydyna

2178 mg

762 mg

L-cysteina

1089 mg

381 mg

*/***L-tryptofan

1089 mg

381 mg


* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

SPOSÓB UŻYCIA

Spożywać 1-3 porcji dz. jako napój regenerujący i odżywczy o dowolnej porze, szczególnie przed i po wysiłku. 1 porcję preparatu (35 g 115 jednostek miarki Olimp lub 6 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 200ml wody.

SKŁADNIKI
99,2% izolat białka sojowego, lecytyna, acesulfam K, sukraloza, cyklaminian sodu - substancje słodzące, guma ksantanowa zagęstnik, witaminy (kwas askorbinowy wit.C, octan tokoferolu wit. E, niacyna, biotyna, octan retinolu wit. A, pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny- wit. B6, cholekalcyferol wit. D3, kwas foliowy, tiamina wit. B1, ryboflawina wit.B2, cyjanokobalamina wit. B12), winian L-karnityny substancja wzbogacaja.


 

NIEDOSTĘPNY

Sojavit 85

27,80 zł

Sojavit 85

Producent: OLIMP LABS
Kategorie: Białko sojowe, Dieta
Gramatura: -
Dostępność:
NIEDOSTĘPNY
Poinformuj mnie gdy produkt będzie dostępny

Wysyłka tego samego dnia już od 6,99 zł
TANIA wysyłka zagraniczna już od 19,99 zł
Opis

SOJAVIT 85 to dietetyczny środek spożywczy zawierający najwyższej jakości izolaty białek sojowych, które obfitują w izoflawony, bardzo aktywne substancje o korzystnym wpływie na organizm człowieka.

W jaki sposób izoflawony hamują powstawanie niebezpiecznych zmian w organizmie

Izoflawony posiadają zdolność zakotwiczania się w miejscach, z którymi wiążą się żeńskie hormony - estrogeny. W ten sposób substancje te ograniaczją nadmierne oddziaływanie estrogenów na tkanki, których wysoka aktywność koreluje z powstawaniem nie-korzystnych zmian. Izoflawony sojowe hamują jednocześnie powstawanie wolnych rodników, uszkadzających komórki.

Dlaczego OLIMP SOJAVIT 85 warto stosować w okresie menopauzy

Izoflawony sojowe oddziałują na organizm podobnie jak żeńskie hormony - estrogeny, stąd często określa się je mianem fitoestrogenów. Kiedy w okresie klimakterium spada poziom żeńskich hor-monów w organizmie, fitosterogeny po cześci zastępują ich działanie zapobiegając uderzeniom gorąca, poceniu się, bezsenności, nadmiernej pobudliwości nerwowej.

Jak białko sojowe stabilizuje kościec

Zawarte w białku sojowym fitoestrogeny hamując rozkład kości, a także pobudzają aktywność osteoblastów - komórek kościotwórczych. Zwiększone spożycie białka sojowego może więc w istotny sposób hamować proces utraty masy kostnej.

W jaki sposób białko sojowe przeciwdziała niekorzystnym zmianom w układzie krążenia

Białko sojowe wywiera wielokierunkowy wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Zawarte w nim aktywne składniki hamują utlenianie tłuszczów w krwiobiegu oraz wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu i zmniejszenie jego produkcji przez organizm.

Czy białko sojowe może wpływać korzystnie na skład ciała

Białko sojowe nie tylko pełni określone funkcje ochronne. Zawiera także pełen zestaw aminokwasów - specjalnych cegiełek budujących tkankę mieśniową. Sprawdza się więc doskonale w diecie osób aktywnych fizycznie oraz sportowców, którym zależy na utrzymaniu odpowiedniego poziomu masy mięsniowej. Białko sojowe także skutecznie zabezpiecza ciało przed utratą jędrności w okresie stosowania kuracji odchudzających.


 

Wartość odżywcza

w 100g

1 porcja (35g)

Wartość energetyczna

1550 kJ/ 371 kcal

543kJ / 130 kcal

Białko

85 g

29,75 g

Węglowodany

0,98 g

0,34 g

w tym cukry

0,1 g

0,03 g

Tłuszcz

3 g

1 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe

0,3 g

0,1 g

Błonnik pokarmowy

0 g

0 g

Sód

1,4 g

0,5 g

Lecytyna

500 mg

175 mg

Cholina

115 mg

40 mg

Inozytol

70 mg

24 mg

L-karnityna

20 mg

7 mg

Aminokwasy

na 100g

1 porcja (35g)

łącznie:

85000 mg

29750 mg

w tym:

L-kwas glutaminowy

16096 mg

5634 mg

*/**L-leucyna

6947 mg

2431 mg

L-kwas asparaginowy

9779 mg

3423 mg

*L-lizyna

5301 mg

1855 mg

L-prolina

4333 mg

1516 mg

*/**L-walina

4236 mg

1483 mg

*/**L-izoleucyna

4163 mg

1457 mg

*L-treonina

3231 mg

1131 mg

L-alanina

3631 mg

1271 mg

L-seryna

4393 mg

1538 mg

*/***L-fenyloalanina

4357 mg

1525 mg

***L-tyrozyna

3159 mg

1106 mg

L-arginina

6354 mg

2224 mg

L-glicyna

3522 mg

1233 mg

*L-metionina

1144 mg

400 mg

L-histydyna

2178 mg

762 mg

L-cysteina

1089 mg

381 mg

*/***L-tryptofan

1089 mg

381 mg


* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

SPOSÓB UŻYCIA

Spożywać 1-3 porcji dz. jako napój regenerujący i odżywczy o dowolnej porze, szczególnie przed i po wysiłku. 1 porcję preparatu (35 g 115 jednostek miarki Olimp lub 6 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 200ml wody.

SKŁADNIKI
99,2% izolat białka sojowego, lecytyna, acesulfam K, sukraloza, cyklaminian sodu - substancje słodzące, guma ksantanowa zagęstnik, witaminy (kwas askorbinowy wit.C, octan tokoferolu wit. E, niacyna, biotyna, octan retinolu wit. A, pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny- wit. B6, cholekalcyferol wit. D3, kwas foliowy, tiamina wit. B1, ryboflawina wit.B2, cyjanokobalamina wit. B12), winian L-karnityny substancja wzbogacaja.


 

Dodatkowe informacje
 
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
 
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
 
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
 
 
 
Uwaga: produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży i okresie karmienia piersią. 
 
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
 
 
UWAGA: zdjęcia przedmiotów częśćiowo są dostarczane przez producenta, w związku z tym zdjęcie może nie prezentować rzeczywistego wyglądu towaru, w wyjątkowych przypadkach, może się różnić formą opakowania.
Recenzje (0)
Brak Opinii o tym produkcie.

Napisz opinie




Złe            Dobre

  • Soja Pro to łatwo i szybko przyswajalna odżywka oparta na wysokiej jakości naturalnym izolacie białka sojowego. Soja Pro jest źródłem pełnowartościowego białka bogatego w aminokwasy rozgałęzione (BCAA), glutaminę i argininę.
    27,00 zł