INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
Wartość odżywcza | na porcję (35 g) |
---|---|
Wartość energetyczna | 566 kJ/134 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 3,9 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Białko | 26 g |
Sól | 0,30 g |
Aminogram wzorcowy | na 35 g |
L-alanina | 1,3398 g |
L-arginina | 0,562716 g |
kwas L-asparaginowy | 2,94756 g |
L-cysteina | 0,562716 g |
kwas L-glutaminowy | 4,850076 g |
Glicyna | 0,375144 g |
L-histydyna | 0,455532 g |
L-izoleucyna | 1,714944 g |
L-leucyna | 2,840376 g |
L-lizyna | 2,572416 g |
L-metionina | 0,589512 g |
L-fenyloalanina | 0,80388 g |
L-prolina | 1,47378 g |
L-seryna | 1,232616 g |
L-treonina | 1,795332 g |
L - tryptofan | 0,375144 g |
L-tyrozyna | 0,696696 g |
L-walina |
Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białekserwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Alergeny: produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).