Choroby
W świecie dietetyki niejednokrotnie słyszy się o wyjątkowych właściwościach poszczególnych pierwiastków. Niewątpliwie część tablicy Mendelejewa obfituje w tego typu „rarytasy”,
Ludzie w XXI wieku są narażeni na życie w ciągłym biegu, a co a tym idzie na STRES. Można już nazwać
Który system żywieniowy jest lepszy ? To pytanie od paru ładnych lat jest tematem przewodnim wielu szkoleń, badań, sporów. Artykuł
Problemy związane z żołądkiem czy jelitami to nieprzyjemności, które potrafią uprzykrzyć życie i to w niemałym stopniu i choć sam
Choroby psychiczne, to zaburzenia czynności psychicznych oraz zachowań. Najczęściej wiążą się z odczuwaniem ogromnego dyskomfortu, znacznie utrudniają lub nawet uniemożliwiają
Zbliżają się święta – czas, w którym większość z nas nie odmawia sobie smakowitych pokarmów. Żywiąc się zdrowo i rozsądnie
Nieznane wcześniej zastosowania L -Glicyny Glicyna ,to najprostszy strukturalnie aminokwas, który mniej lub bardziej świadomie jest stosowany przez osoby
Właściwości L-karnityny W fizjologii organizmu, bardzo ważną rolę odgrywają aminokwasy, pełnią one różnorakie funkcje, będąc składnikami niezbędnymi do syntezy białek,
Czy słyszałeś kiedyś, że ZDROWE odżywanie może również być NIEZDROWE? Paradoksalne? Jednakże to prawda! Istnieje bowiem coś takiego jak ORTOREKSJA.