Sulbutiamina – suplement dla ciała i mózgu

Sulbutiamina – co to takiego? Sulbutiamina czyli pochodna witaminy B1, którą odkryli azjatyccy naukowcy w celu leczenia choroby beri – beri powstałej w wyniki awitaminozy (niedoboru) witaminy B1. Sulbutiamina jest syntetyczną cząsteczką, która zbudowana jest z dwóch tiamin. Takie połączenie pozwoliło na zwiększoną absorpcję witaminy B1. Charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością w tłuszczach, co pozwala na […]

Czytaj dalej…

10 korzyści olejów MCT

Olej MCT wyróżnia się średnią długością łańcuchów kwasów tłuszczowych. Najważniejszym źródłem takich olejów jest olej kokosowy i (o czym mówi się znacznie rzadziej), olej palmowy. Ze względu na ich wpływ na organizm, zalicza się je do zdrowych, nasyconych kwasów tłuszczowych. W tym artykule przedstawimy najważniejsze zalety olejów MCT. 1 – Oleje tego typu, są stabilnym […]

Czytaj dalej…

Ciasto Budyniowo-Kokosowe

Lekka alternatywa dla wszelkich serniczków i kremowych ciast, szybka w robieniu, przyjemna w jedzeniu;) Potrzebujemy warstwa budyniowa 1 waniliowy budyń bez cukru słodzidło mleko około 300ml 2 łyzki masła klarowanego warstwa kokosowa puszka mleka kokosowego słodzidło 20g żelatyny migdały do dekoracji spód 150g daktyli 100ml wrzącej wody 100g płatków owsianych 30g oleju koko Ja jako słodzidła […]

Czytaj dalej…

Jabłczan – najlepsza forma magnezu

Dlaczego warto sięgać po magnez? Suplementacja magnezu jest bardzo ważna, każdy powinien uzupełniać jego podaż, szczególnie osoby, które są aktywne fizycznie. Musimy pamiętać o pokrywaniu zapotrzebowania na magnez w codziennej diecie nawet przy małej aktywności fizycznej. To dzięki temu pierwiastkowi mięśnie mobilizują się do wysiłku i uwalniają energię. Przyczynia się od do pracy mięśni szkieletowych, […]

Czytaj dalej…

Sulbutiamina – suplement dla ciała i mózgu

Sulbutiamina – co to takiego? Sulbutiamina czyli pochodna witaminy B1, którą odkryli azjatyccy naukowcy w celu leczenia choroby beri – beri powstałej w wyniki awitaminozy (niedoboru) witaminy B1. Sulbutiamina jest syntetyczną cząsteczką, która zbudowana jest z dwóch tiamin. Takie połączenie pozwoliło na zwiększoną absorpcję witaminy B1. Charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością w tłuszczach, co pozwala na […]

Czytaj dalej…

10 korzyści olejów MCT

Olej MCT wyróżnia się średnią długością łańcuchów kwasów tłuszczowych. Najważniejszym źródłem takich olejów jest olej kokosowy i (o czym mówi się znacznie rzadziej), olej palmowy. Ze względu na ich wpływ na organizm, zalicza się je do zdrowych, nasyconych kwasów tłuszczowych. W tym artykule przedstawimy najważniejsze zalety olejów MCT. 1 – Oleje tego typu, są stabilnym […]

Czytaj dalej…

Ciasto Budyniowo-Kokosowe

Lekka alternatywa dla wszelkich serniczków i kremowych ciast, szybka w robieniu, przyjemna w jedzeniu;) Potrzebujemy warstwa budyniowa 1 waniliowy budyń bez cukru słodzidło mleko około 300ml 2 łyzki masła klarowanego warstwa kokosowa puszka mleka kokosowego słodzidło 20g żelatyny migdały do dekoracji spód 150g daktyli 100ml wrzącej wody 100g płatków owsianych 30g oleju koko Ja jako słodzidła […]

Czytaj dalej…

Jabłczan – najlepsza forma magnezu

Dlaczego warto sięgać po magnez? Suplementacja magnezu jest bardzo ważna, każdy powinien uzupełniać jego podaż, szczególnie osoby, które są aktywne fizycznie. Musimy pamiętać o pokrywaniu zapotrzebowania na magnez w codziennej diecie nawet przy małej aktywności fizycznej. To dzięki temu pierwiastkowi mięśnie mobilizują się do wysiłku i uwalniają energię. Przyczynia się od do pracy mięśni szkieletowych, […]

Czytaj dalej…