Zdrowe produkty dietetyczne
Choć świadomość na temat jedzenia bardzo się zmieniła w perspektywie kilku ostatnich lat, to nadal w społeczeństwie można spotkać się
Półki sklepowe uginają się od ilości słodyczy w wersji FIT, a przepisów w internecie na zdrowsze zamienniki z dnia na
Obraz Pexels z Pixabay Używany jest dość powszechnie, jednak niewiele o nim wiadomo, choć medycyna ludowa zna go od bardzo
Obraz Hans Braxmeier z Pixabay Żywokost jako roślina lecznicza znana jest od bardzo dawna. W sklepach można spotkać maści z
Cześć! Nazywam się Olga Białas i w tym artykule podzielę się z Tobą, dlaczego zdecydowałam się napisać książkę poświęconą odchudzaniu.
Źródło: https://wszystkoojedzeniu.pl/site/assets/files/1287/majeranek.650×0.jpg Dokuczają ci wzdęcia i nie strawność? Jesz w miarę zdrowo, a niestrawność nadal dokucza? Powodów tego
To chyba jedno z najbardziej znanych ziół w kuchni i jednocześnie jedna z najłatwiejszych w uprawie roślin doniczkowych.
Od czego zacząć? Chcesz zbudować konkretną masę mięśniową? Dobrze, jednak na początek trzeba ogarnąć przynajmniej podstawy anatomii, by odnaleźć się
Kwasy tłuszczowe omega-3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA). Ich spożycie wiąże się z szeregiem korzyści zdrowotnych, a ich niedobór może
Od dłuższego czasu robiąc zakupy spożywcze, zwracam uwagę na to czy ktokolwiek postoi chwilę dłużej przy regale i przeczyta skład
Imbir jest jedną z roślin bez których wiele osób nie wyobraża sobie dziś życia. Powodów jest mnóstwo – zaczynając od
Założę się, że w każdym domu znajduje się właśnie ta substancja. Mowa tutaj o czarnym pieprzu. Zaraz obok soli jest
Pora roku będzie miała duży wpływ na codzienny sposób odżywiania. W upalne dni nasz apetyt jest znacznie mniejszy i zdecydowanie
Gdyby tak porządnie przekopać kuchenne szafki, myślę, że w niejednym domu znalazłyby się jeszcze pseudo proszki na przyśpieszenie metabolizmu czy
NA SAM POCZĄTEK Tłuszcz jest jednym ze składników diety, o którego podaży nie powinno się zapominać, gdyż ten makroelement
Soczyste liście aloesu mają w sobie wiele cennych dla zdrowia substancji. Sok z aloesu ma naprawdę wiele zastosowań Między innymi:
Wraz z rosnącą współcześnie skalą problemów zdrowotnych związanych z chorobami nowotworowymi wzrasta zainteresowanie i zapotrzebowanie na skuteczne metody leczenia oraz
W poprzedniej części omówiliśmy sobie negatywny wpływ HCA i WWA na zdrowie człowieka i dlaczego są takie niebezpieczne. W związku
Mam dla Was propozycję kolejnego sernika na zimno. Serniki, które zresztą uwielbiam mają taką przewagę nad innymi ciastami i deserami,
Jak wiemy nie od dziś, ludy wschodu wykorzystywały zbawienne właściwości ananasa w trakcie minionych wieków z ogromnym powodzeniem. Przede wszystkim
Truskawka, a może raczej Fragaria × ananassa Duchesne gości na naszych stołach od XVIII wieku i cieszy się niemałym powodzeniem
Kolejny przepis z Bolero, tym razem wybrałam smak cynamonowy. Przy tym przepisie chcę Wam przypomnieć, że rabarbar idealnie się sprawdzi
W dzisiejszych czasach idąc do sklepu mamy ogromny wybór napojów. Od tych bez cukru, przez smoothie, aż do kawy mrożonej.
Z pojęciem funkcjonalności w “fit” świecie spotkać się można bardzo często, choć częściej jednak w ujęciu treningowym, niż dietetycznym. Wbrew
Kto nie uwielbia chipsów? Tych cudownych, smażonych w głębokim oleju plasterków ziemniaka, lub chrupek z masy ziemniaczanej o przeróżnych smakach.
W świecie dietetyki niejednokrotnie słyszy się o wyjątkowych właściwościach poszczególnych pierwiastków. Niewątpliwie część tablicy Mendelejewa obfituje w tego typu „rarytasy”,
Na sam początek W ciągu dnia, w pracy, czy na treningu…praktycznie cały czas jesteśmy narażeni na czynniki mogące wywołać uczucie
Chyba każdy z nas uwielbia sernik! Dziś dzielimy się przepisem na taki, o smaku limonkowo-cytrynowym z nutką pistacji. Co prawda
Masło orzechowe, to obok dżemów i kremów czekoladowych, jeden z najpopularniejszych produktów stosowanych, między innymi do smarowania pieczywa. Smakowity aromat,