Booster Protein Cream Chocolate-Nuts to proteinowy krem do smarowania z orzechami laskowymi i kakao, bez dodatku cukrów, który zawiera naturalnie występujące
cukry z dodatkiem substancji słodzącej, to idealny zamiennik sklepowych kremów czekoladowo - orzechowych
Pyszny krem do smarowania pieczywa słodzony jest maltitolem. Dodatkowo zawiera sterole roślinne, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Krem w swoim składzie zawiera pełnowartościowe białko pochodzące z mleka.
Węglowodany stanowią 35% udziału w produkcie, ale cukry proste tylko 4,7% (dla porównania popularny krem czekoladowy zawiera 57,6%, w tym cukrów 56,8%).
Booster Protein Cream Chocolate-Nuts to także 21 g pełnowartościowego
białka w 100 g produktu.
Booster Protein Cream Chocolate-Nuts polecamy wszystkim, bez wyjątku. Wspaniały smak i znacznie lepszy skład niż sklepowe odpowiedniki, sprawiają, że jest to produkt idealny.
SKŁAD PRODUKTU:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2177 kJ/ 525 kcal
Tłuszcz 38,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0 g
Węglowodany 35,0g
w tym cukry 4,7g
w tym poliole 28,6g
Błonnik 2,4 g
Białko 21,0g
Sól 0,24g
Sterole roślinne 46,7mg