INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
Zawartość bakterii kwasu mlekowego w 1 kapsułce:
Składniki: maltodekstryna, liofilizat bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) - wytworzono z udziałem kazeiny z mleka; substancja przeciwzbrylająca - mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; składniki otoczki kapsułki: żelatyna, barwnik - dwutlenek tytanu.
Zalecane dzienne spożycie: 1 kapsułka dziennie.
Sposób przygotowania i sposób użycia: U niemowląt i dzieci poniżej 3 lat: kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w letnim płynie i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
U dzieci powyżej 3 lat i osób dorosłych: kapsułkę należy połknąć i popić letnim płynem; kapsułkę można także otworzyć, a jej zawartość spożyć bezpośrednio lub po rozpuszczeniu w letnim płynie.